Ewald van der Hoop

Artrose ervaringsdeskundige

Opleidingen

Orthomoleculaire voeding
Shiatsu Namikoshi

Over mij

De pijn die ik had als gevolg van mijn heup artrose was vervelend en beperkte mij steeds meer en meer in mijn mogelijkheden. De orthopeed in het ziekenhuis kon mij niet verder helpen. Zijn mantra was; ‘uitstellen, uitstellen, uitstellen’. Ik gebruikte steeds vaker en meer pijnstillers. Mijn kinderen kon ik al niet meer bijbenen. Ik werd steeds beperkter in mijn mogelijkheden. Na enkele jaren ‘gewacht’ te hebben, was ik het zat. En zo werd ik op 42 jarige leeftijd geopereerd.

Nu begint het leven weer, dacht ik. Enige beperkingen daargelaten, hoopte ik gauw weer mijn ‘oude’ actieve leventje op te kunnen pakken. Hardlopen en sporten als tennis kon ik beter niet doen, maar mijn passie voor surfen en snowboarden wilde ik niet (helemaal) opgeven. Ik ging er weer voor!

Helaas slechts twee jaar later (zomer 2018), voelde ik na een middagje stand-up-paddle surfen opnieuw een vervelende pijnscheut in mijn bil. Mijn linkerbil. Ik wist direct wat het was. En inderdaad in het ziekenhuis werd dit bevestigd. Artrose, nu in mijn linkerheup.

Ik besloot dat ik niet opnieuw het pad volg dat ik de vorige keer deed. De Westerse wijze van behandeling bij artrose; pijnbestrijding door steeds meer of zwaardere pijnstillers te gebruiken, wil ik nu vermijden. Ik wil dit keer niet in de ‘wacht modus’ gaan en pas weer opleven na de operatie.

Ik heb mij de afgelopen jaren in de alternatieve geneeskunde verdiept. Van Shiatsu massage, tot orthomoleculaire voeding en mindfulness. Deze holistische visies van centraal stellen van het zelfhelend vermogen van het lichaam, was voor mij de sleutel tot succes. Deze opgedane kennis heb ik gebundeld in een eBook.

Nu ben ik al jaren verder en niet meer naar een huisarts of orthopedisch specialist geweest, want de pijn is beheersbaar en mijn bewegingsvrijheid voldoende. Benieuwd hoe ik dit doe en weer volop van het leven geniet?

Download mijn eBook, waarin ik je mijn bevindingen met je deel.

Met vriendelijke groet,
Ewald