Categorieën
Pijnbestrijding bij artrose

Fysiotherapie met artrose

Nadat bij mij voor het eerst artrose was vast gesteld en ik met regelmaat behoorlijke pijn begon te ervaren, heb ik fysiotherapie gehad. Alhoewel ik diverse malen naar de therapeut ben geweest, heb ik daar persoonlijk weinig profijt van ondervonden.

Een methode die werd toegepast, hanteer ik/mijn vrouw nog wel dagelijks. En dat is die waarbij ik op mijn rug lig en zij mijn enkel vast pakt en daar met korte tussenpozen aantrekt. Hierdoor wordt de ruimte tussen de heup en de kom kortstondig vergroot vergroot en zodoende een treed een zuigende werking op die zorgt voor toestroming van gewrichtsvloeistof. Althans dat is de theorie.

Waar ik persoonlijk meer baat bij ondervind is een behandeling van een osteopaat. Osteopathie samengesteld uit de woorden osteo en pathos. Osteo betekent bot, pathos betekent ziekte.  Bij osteopathie kijkt de osteopaat naar de oorzaak van de klachten, en door het uitvoeren van handgrepen probeert hij dit probleem op te lossen.

Veel last komt bij mij vanuit spanning in mijn rug. Stress, een verkeerde houding of verkeerd gaan lopen wegens pijn lijken allemaal in mijn rug en bekken te gaan zitten.

Zodra de emmer vol dreigt te raken, maak ik weer een afspraak voor een behandeling. Mijn osteopaat lijkt e.e.a. weer recht te zetten en in balans te krijgen. Vaak heb ik aan één of enkele behandelingen weer genoeg om weer verder te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *